Förekommer det kränkningar när ni spelar dataspel?

VälkommenKategori: DatorspelsberoendeFörekommer det kränkningar när ni spelar dataspel?
Profilbild på Håkan ElderstigHåkan Elderstig Personal asked 4 år ago

En debattartikel i SvD tar upp frågan och refererar en undersökning av Friends. Tycker ni det är för mycket kränkningar? Vad kan man göra åt problemet?

4 Answers
Dan Alt answered 4 år ago

Alltid, förutom om man spelar single-player (att man spelar solo). I de flesta MOBA spel är det nästan omöjligt att hålla kvar sin ilska. Själv tycker jag att jag inte kränker någon i alla fall, i spel. Men brukade göra det för ett par år sedan. Spelare är inte schysta. Jag tror att för mycket spelande påverkar negativt människan. 

Steven Loersen answered 4 år ago

folk säger till mig att ta självmord och att dem hoppas mig och mina familje medlemmar får cancer.
Jag också blivit smittad av den negativa miljön och kallar folk för ”trash” och att dem ”fucking sucks”
och att dem ”needed to get anally fisted” jag skäms för mitt beteende och försöker ändra mig.
När jag spelar andra spel vet dem direkt att jag är fråm spel X för att jag är så ”toxic”

Adem H answered 4 år ago

Man vågar säga så himla mycket via internet, för att man inte kan spåra upp personer som kränker plus man känner sig så mycket mer uttalande via nätet och det resulterar med att folk blir kränkta och kallade för ”cancer barn”, ”att dom pratar om ens förälder. Men om dom personerna som kränker via nätet var i verkligheten hade dom aldrig våga att säga någonting för att dom inte känner personerna vad dom är kapabla till.

Ahmed Said answered 4 år ago

Väldigt mycket. När man spelar Multiplayerspel blir man utsatt för väldigt mycket hat.  Det är vanligt, det är inte bra men det är vanligt. Jag tror det beror på att man är anonym. Jag tror alla inte menar att vara elaka. Jag tror detta beror på frustration. Dem som spelar investerar väldigt mycket känslor i det spelet och detta skapar frustration,ilska när saker inte går sin väg. Alla kan inte kontrollera sin känslor lika bra. Som bör förbättras.