Alla som försvann

640px-Linköping_University_CRAY_X-MP

Datorn på bilden har inget med berättelsen i övrigt att göra.

Jag pratade nyligen med Markus som pluggade industriell ekonomi i Linköping för några år sedan. Det är en fin utbildning med goda framtidsutsikter. Ändå finns det ett antal studenter som inte genomför sin utbildning. Hade de valt fel? Hittade de något bättre? Kanske några gjorde det men inte alla.

Det Markus berättade gjorde mig beklämd. Under första terminen såg han hur många av kursarna ”försvann” från utbildningen på grund av att de spelade onlinespel som WoW. Vi vet inte vad som verkligen hände men om datorspelandet förhindrade framgångsrika studier är det värt att uppmärksamma. Då finns det ett problem som behöver lösas.

Kanske var studierna för svåra så killarna flydde in i spelandet. Men tänk om de egentligen ville plugga men inte fick till det för att de fastnade i spelen? Det kan ju hända att killarna kom tillbaks några år senare och slutförde utbildningen men om de inte gjorde det kan man verkligen tala om sabbade framtider.

Det finns fler frågor än svar och det är svårt att hitta användbar statistik. Vilka erfarenheter har du? Berätta vad du har upplevt själv eller sett andra göra. Både positiva och negativa exempel välkomnas. Kommentera!

Posted in Datorspelsberoende, Motivation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *