Dreamhack farligt?

Spike ShooterOm en vecka är det Dreamhack Winter på Elmia i Jönköping och säkert många som vill åka dit. Det finns nog en eller ett par oroliga föräldrar som undrar om det är ett ok ställe att skicka sina barn till. Själv har jag aldrig varit där men jag har besökt många rollspelskonvent och musikfestivaler och det är väl ungefär samma sak. Mycket folk och lite sömn. Men farligt var det inte. Jag skulle inte tro att datorerna adderar någon risk att tala om. Låt oss konsultera ungdomarna.

En tråd på SweClockers:behandlar frågeställningen i detta inläggs rubrik. Svaren handlar mest om risken för småstölder och eventuell skadegörelse men lösningen är att lita på dem som sitter i närheten och be dem vakta prylarna medan man går bort. En pikant detalj finns där också men inget som tyder på risker med det extremt långdragna datorspelandet.

En annan tråd på SweClockers – Dreamhack (föräldrar) och handlar om risker med energidryck, vilken ålder som är lämplig, mm. Konkreta tips är att föräldrar skjutsar och kanske stannar ett tag, att åka dit och sitta ihop med sin klan eller några man känner genom sparandet.

 

Posted in Motivation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *