Flashback: Datorspelsberoende

Jag letade efter diskussioner om datorspelsberoende i forumet Flashback.

Sökning: datorspelsberoende

Där fanns relativt många trådar som handlade om datorspelsberoende och om hur man kan göra för att sluta, exempelvis denna: spelberoendekille

Det är ganska många trådar, kanske ett par tiotal beroende på hur man drar gränserna men de har skrivits under de senaste tio åren. Sammantaget finns vittnesmål från ett antal datorspelare med problem och några fler som verkar ha erfarenheter av att sluta.

De flesta ger rådet att sluta tvärt, säga upp konton eller sälja datorn.

Detta innebär för tankesatt att målgruppen spelare som vill diskutera kanske inte är så stor som jag  vill hoppas. Antalet datorspelsberoende är kanske inte sås stort som man tror. Det kan hända att det finns många datorspelsberoende som inte inser det. Det är förmodligen så att många som är datorspelsberoende inte diskuterar eller reflekterar över det på nätet. Lägg där till att de eventuellt får utlopp för sina diskussioner i spelens forum. Det finns även diskussioner om huruvida datorspelsberoende är något att bry sig om, om alla positiva effekter av datoranvändande, om andra beroenden och om konflikten mellan spelarens och omvärldens syn på dennes spelande.

Det hela kokar ner till att tankesatt.se kanske gör större nytta som ett hjälpmedel för lärare och föräldrar än för de verkligt datorspelsberoende. Jag tror även att tankesatt.se kommer att vara nyttig för dem som spelar ”lagom” mycket. Ett forum för att diskutera risker och metoder för att undvika problem. Förhoppningsvis kan vi hjälpa gamers till ett ”sunt” spelande som möter omgivningens förståelse.

Posted in Datorspelsberoende, Om tankesatt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *