How do I know if I have a computer addiction and what can I do about it?

Det här är själva kärnfrågan (egentligen två frågor). Är du databeroende och vad gör du i så fall åt det.

Det finn många typer av databereoende. Vårt test ger en allmän indikation men det finns många varianter av databeroenden. Du vet nog bäst själv om du har ett beroende av datorn på ett sätt som du tycker är problematiskt.

Steg två är svårare. Vad göra åt det? Det beror på så många saker. Vads är du beroende av? Hur allvarligt är beroendet? Det finns naturligtvis professionell hjälp. Det är bara att googla. men såvida du inte har förstört ditt liv totalt behöver du kanske inte betala tusentals kronor till en terapeut. Det kanske räcker med att surfa runt på tankesatt.se. Läsa några frågor och svar och kommentera litet.

Och det hjälper att vara aktiv. Skriv en fråga eller svara på någons fråga. Det hjälper att sätta ord på sina tankar. Skriv!

==============Här kommer frågan som jag hittade på Quora.com ====================

Perhaps it’s a lack of other activities but most of the time I’m at home you’ll see me at my computer. It’s like a daily routine, I boot up my computer even if I have nothing I have to do that requires a computer. I’ll convince myself that I have to check something, watch a movie or tv show, or play video games.

I can get anxious if I’m at my computer but don’t feel like I have anything I want to do.

However I don’t feel a compulsion to use a computer, I can be away from it without any problems.

How do I know if I have a computer addiction and what can I do about it?

Posted in Motivation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *