Kursen CAD med SketchUp blev riktigt lyckad

turning_gland_700De första två dagarna av höstlovet bjöd på regn och rusk när vi träffades på Thorén Innovation School vid Stadion i Stockholm.

Deltagarna hade vitt skilda bakgrunder och motiv för att lära sig CAD. Där fanns läraren som ville ta in det i teknikundervisningen, entreprenören som ville skaffa sig fler verktyg för kommande projekt, äventyraren med idéer till ett fiffigare vindroder till sin världsomseglare och egenföretagaen som brukar ta någon kurs på vinterhalvåret för att lysa upp i mörkret.

Alla lärde sig CAD. Deltagarna gick hem efter dag två med en kompetens som gör att de kan skapa det mesta av vad de ser för son inre syn och de vet vad de ska göra om det inte fungerar som de önskar. De vet hur SketchUp ”tänker” och de vet var de hittar hjälp om de kör fast. Jag har också lärt mig lite mer om CAD med SketchUp. Första gången jag undervisade om SketchUp för fem år sedan kunde jag ingenting och lärde mig tillsammans med eleverna. Nu kan jag mycket mer men jag lär mig fortfarande ett och anat genom eleverna.

Dennis som är en av mina elever kom in på tisdagseftermiddagen för att svara på frågor om SketchUp och visa hur han även jobbar i Fusion 360. Dessutom visade han ett projekt där han hjälper en entreprenör med produktutvecklingen av ett cykelställ.

Kursen fick en bra utvärdering. Det är skönt. Skillnaden mellan vuxna elever och tonåringar är inte så stor som man tror. En första tanke är att det är viktigare att ha nöjda kursdeltagare än elever men den tanken studsar tillbaks så fort jag tänkt den. Och med den insikten går jag till skolan på måndag och tar varje lektion som den första och sista på samma gång, ser eleverna som dyrt betalande kunder samtidigt som jag vill att var och en ska uppnå vad de drömmer om.

Det finns redan efterfråga på en ny kurs till våren. I den nya kursen tar vi även in TinkerCAD

Posted in IT, kreativt skapande, kurser, Utveckla sig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *