Polis stoppade kross av luckor

skåpluckaMan vill inte gärna berätta om en del pinsamheter som inträffar hemma i familjen men eftersom vi upplevt liknade saker i vår familj blev jag lättad av att höra en bekant berätta en liknande historia. Jag skäms en del över de uppträden vi har i vår familj men efter vad jag hört från olika håll verkar det inte vara helt ovanligt. Kommentera gärna på detta inlägg om du har upplevt liknande saker och dela gärna inlägget. Här kommer historien:

En artig och trevlig tonårskille bor med sina föräldrar, äldre bror och två hundar. Det går bra för honom i skolan men på senare tid har han slutat med sin sport och börjat hänga mer vid datorn. Föräldrarna ställer krav på att han ska komma till maten, lägga sig i tid, hjälpa till litet hemma och svara på tilltal då och då. Det funkar dåligt. Han hänger bara vid datorn. Mamman tycker det går för långt och tar dator och telefon. Sonen blir arg, vrålar och börjar slå med knytnävarna på de nyinköpta luckorna till köksskåpen. Pappa, som råkar vara polis, håller fast sonen tills han lugnat sig.

Jag har också hört om många familjer där man ger upp och låter sonen hållas för att undvika konflikterna eller om ensamma mammor som inte har en chans att ställa krav och ge konsekvenser. Vad ska man göra i situationer som dessa?

Posted in Datorspelsberoende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *