Berätta om hur du gör för att hantera ditt databeroende.

VälkommenKategori: InternetberoendeBerätta om hur du gör för att hantera ditt databeroende.
admin Personal asked 7 år ago

Till exempel om du vet att du måste göra en viktig skoluppgift – hur gör du för att inte fastna i andra saker i datorn.

11 Answers
Amanda Beronius answered 7 år ago

Går ut och går så att jag får frisk luft sen sätter jag mig ner och jobbar, eller så sitter jag på ett fik eller någonstans utan internet och jobbar där för då finns det inte såå mycket som kan störa.

Viktor Hedlund answered 7 år ago

Datorspel ger konstant belöningar och bekräftelser, detta är vad som gör spel så attraktiva. Skolarbeten har oftast inte lika många och vanliga belöningar eller bekräftelser och detta leder till att skolarbeten blir tråkigare. Jag brukar därför sätta upp som mindre mål så att skolarbetet blir mer intressant. Det kan också hjälpa att göra någonting annat t.ex. dricka lite vatten eller kanske kolla på en kort video. 

Ludvig Grönwall answered 7 år ago

sätter på musik och försöker koncentrera mig endast på uppgiften och inget annat

Adem H answered 7 år ago

Gå ut, lev livet, ha ett liv. Försök minska data användningen, fråga dina vänner om dom vill ut eller om dom vill göra något, det inkluderar inte spelande. Försök att sporta mera, Ta bort data och mobil på kvällen.

Simon Brantberger answered 7 år ago

Om det är en viktig skoluppgift som måste göras, tillexempel en uppsats brukar jag lägga undan datorn och telefonen och skriva uppsatsen på vanligt papper istället. Sen när jag är klar med uppsatsen skriver jag av den in i datorn. Detta gör att man inte undviker uppgiften, man kan full ha fokus och börjar inte göra annat på tillexempel datorn. Musik brukar också hjälpa mig att koncentrera på uppgiften och stänga ute onödiga störningar runt omkring mig. Däremot tror jag att musik bara fungerar för vissa personer, för det finns alltid risken att man börjar leta ny musik istället för att fokusera på uppgiften.