Vad tycker du om ditt testresultat, stämmer det?

VälkommenKategori: InternetberoendeVad tycker du om ditt testresultat, stämmer det?
admin Personal asked 7 år ago

Om du har gjort testet under Testa dig själv-länken så har du ett resultat. Var frågorna bra? har du någon ytterligare fråga som bör tas med? Ligger gränsen för vem som är databeroende på rätt nivå?

8 Answers
Ella Tingström answered 7 år ago

Antagligen så stämmer det ja, men jag tycker att man borde tänka över svarsalternativen och kanske lägga till något nytt. Annars var frågorna okej. Gränsen för databeroende ligger lite lågt. I dagens samhälle räknas ju mobil som dator, och den räknas även som väldigt mycket annat; typ kalender, mail, klocka etc. Så att vi använder mer och mer datorer i livet är naturligt, då vi bara följer teknikens utveckling.

Amanda Beronius answered 7 år ago

Resultatet stämmer lite men jag tycker inte att 6 frågor kan säga om det stämmer att jag är databeroende.

Viktor Hedlund answered 7 år ago

Jag tycker inte att resultatet stämmer. Frågorna var ofta dåliga t.ex. fråga 2; Vad tycker du om en person som inte använder datorn så mycket, jag svarade då ”Jag måste visa några sjyssta spel”. Den tyckte då jag hade fel men jag menade inte att den personen är mer tråkig då. Jag tycker att så länge man sköter skolan, har kontakt med vänner, har bra hälsa och kost samt sover tillräckligt så är det inte ett problem.

Ludvig Grönwall answered 7 år ago

Frågorna är dåligt ställda och det är inte bra alternativ att välja för dem är för dåligt gjorda. Jag fick 2/6 så det betyder väl att jag kanske är datorberoende. Jag är faktiskt inte helt datorberoende, jag använder datorn dagligen men jag kan fortfarande leva utan en.

Adem H answered 7 år ago

Meningen med testet är väl att man ska testa sig själv och inte kolla vad man får för resultat, därför tycker jag att testet var dåligt men saken är att alla inte är databeroende, dom som är det sitter minst 11h och uppåt. När jag använder min dator så kollar jag på serier och gör skoluppgifter annars så används inte datorn till något annat.