Self Control – En hjälp att hantera databeroende.

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 23.10.33Jag har bara en bra grej men den är riktigt bra.

Om du sätter dig ner för att göra något viktigt är det stor risk att du ”råkar” kolla något annat först och så går tiden utan att du gör det du egentligen borde göra.

För Macanvändare finns programmet SelfControl (gratis). Där skapar du en Black List med alla sajter som du inte borde besöka. Sen ställer du en timer och trycker start. Nu kan du jobba utan att lalla iväg för det går inte. SelfControl blockar alla sajter tills tiden är slut. Du KAN inte komma runt det utan att installera om datorn.

Just nu fick jag lust att kolla en grej på Quora.com men det går inte för det är 2 minuter kvar av de femton minuter som jag tänkte att det tar att skriva det här inlägget.

Edit: Och nu går det bra att surfa på alla sajter som ligger på Black List igen.

Posted in Datorspelsberoende, IT.

3 Comments

  1. Jag använder inte Self Control så ofta eftersom jag tycker om att växla mellan sociala medier, förberedelser och bedömning. Men så fort jag har någon större uppgift att utföra slår jag på Self Control, just för att bryta mitt mönster att växla mellan olika uppgifter. Jag har märkt att jag resonerar som så att sociala medier ingår i jobbet och därför är det inte fel att gå in då. Men det hör inte till de nödvändiga eller prioriterade uppgifterna och ändå är det vad jag oftast gör först. Med Self Control kan jag styra mitt beteende och bara genom att jag tänker tanken att slå på Self Control så har jag skaffat det fokus som jag behöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *