Sommarkurs i cad

Sommarkurs i cadVeckan efter midsommar drar vår sommarkurs i cad igång. Vi kommer att lära högstadieungdomar SketchUp, lite Blender och Unity3D under en vecka. Tanken är att ge kunskaper som är användbara för att skapa spel men användningsområdena är många. Den som gått vår kurs kommer att kunna visualisera hus, tillbyggnader och ombyggnadsprojekt, skapa miljöer och karaktärer för spel, designa föremål för 3D-skrivare och mycket mer. Se inbjudan här: Sommarkurs i cad
Det är kul att lära sig cad av flera orsaker. Man kan snabbt bli så pass duktig att man kan illustrera skolarbeten mm. Det är inte långt tills man kan hjälpa familj och vänner med visuella förlag på möbleringar, verandor och bodar. Det är en av de snabbare vägarna fram till att ha en yrkeskompetens som är gångbar på arbetsmarknaden även om det förstås krävs många hundratals timmars träning.
Det är kul för att man så lätt kommer in i ett flow när man konstruerar något. Man skapar, blir nöjd, kommer på en förbättring, skapar den, blir nöjd, osv. Det är samma belöningssystem som aktiveras av datorspelen men samtidigt bygger man en yrkeskompetens.
Och spelutveckling då? Visst är det möjligt att komma in i den branschen men dit är vägen längre. För många yrken i datorspelbranschen krävs en akademisk examen men det är helt möjligt för gymnasieungdomar att ta sig in på indiemarknaden.
tankesatt är inte bara förbud och varningar. Vi vill även visa på alternativ och positiva riktningar. Ungdomarna kan göra så mycket kreativt med datorerna om de kommer igång med berättande, design och programmering. Det är inne att diskutera computer literacy nu. Det finns många projekt som syftar till att lära ungdomar och barn datalogiskt tänkande.
Kursen bygger på delar av det jag undervisat om i tre år på kursen Teknik1.
Om du känner någon som är intresserad av sommarkursen i cad så kan hen lämna en intresseanmälan här.
Eller i formuläret nedan:

Posted in Datorspelsberoende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *