SpelLäraren

Skärmavbild 2016-05-06 kl. 08.45.25Felix Gyllenstig Serrao bloggar om spel på SpelLäraren.se. Felix föreläser och bloggar om spel för lärare och föräldrar. Felix är lärare i grundskolan (SO mm), förälder och spelare. Han recenserar spel och skriver om hur spel kan användas i undervisningen.

Spelrecensionerna ger föräldrar upplysningar om vilka spel som är våldsamma eller olämpliga på andra sätt för unga människor men Felix tipsar också om lämpligare alternativ. Det blir inte allt för moralistiskt eftersom Felix själv är spelare och han bidrar med perspektiv och insikter från spelvärlden.

Felix är förespråkare för användning av spel i undervisningen på ett sådant sätt att man arbetar mot förmågorna och med det centrala innehållet i styrdokumenten. Ofta exemplifierar han med hur Minecraft kan fungera i undervisningen. Jag skulle önska fler inlägg där han fördjupar sig om hur han planerar undervisningen för bedömning.

 

Så här skriver Felix själv:

Jag bloggar och föreläser om spel i förhållande till pedagogik och föräldraskap. Om vad barn och ungdomar spelar idag. Hur man som lärare kan använda spelets kontext i skolan för att omvandla det till kunskap genom bland annat så kallad ”gamification”. Tanken är att skapa förståelse för spel så att lärare kan ge elever möjlighet att reflektera kring vad de spelar och även nå förmågor och mål i styrdokumenten. Tanken är att föräldrar ska ha en plats där de kan hitta information om spelen som deras barn spelar och vill spela och där de kan läsa och diskutera om hur de ska förhålla sig till sitt barns spelande.

 

Posted in Datorspelsberoende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *