Test på Facebook

Testade appen Quizzes for Pages och gjorde ett test på datorspelsberoende med samma frågor som här på tankesatt.se. Försökte skapa grupperna grön, gul och röd.

Det ser snyggt ut men det gick inte att vikta frågorna eller styra resultatet så det blev riktigt. Exempelvis kan man svara ja på de fem sista frågorna och hamna i grönt. Blir tvungen att förenkla det och ta bort gul zon. Dessutom kostar det pengar att lägga testet på FB-sidan. Just det, vi har en sådan nu. Förutom FB-gruppen.

Jag hart testat  Quizmaker som jag hittade genom att googla ”personality test”. Det blev snyggare och hade fler funktioner men det var krångligt att styra hur svaren skulle generera resultat i de tre zonerna. jag passar på det så länge men det är intressant på sikt.

Testet mypersonalitytest är ett färdigt test som man kan ta och det har jag bäddat in på FB-sidan för tankesatt.

Sen har jag en bättre plugin för att göra tester i WordPress, Quiz And Survey Master. Jag har deaktiverat den gamla och skapat om testet med de gamla tolv frågorna, fler svarsalternativ och en presentation av resultatet i zonerna grön, gul och röd.

 

Posted in Datorspelsberoende, Om tankesatt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *